Barcelona, capital del turisme gastronòmic.

Barcelona és una ciutat amb un nombre extraordinari de restaurants i llocs per menjar. I si hi sumem les granges que fan esmorzars i menús de migdia, la xifra resultant està, en proporció d’habitants, tres vegades per sobre de la de capitals amb una gran tradició turística, com París o Roma.

Com s’explica?

Bàsicament, pel costum que els barcelonins i les barcelonines han adquirit en les darreres dècades (costum, doncs, no tradició) de menjar amb una certa o gran freqüència fora de casa. Fins fa poc, els preus de la restauració han estat, comparativament amb altres ciutats estrangeres, molt moderats, i a més, s’ha produït un creixement espectacular d’establiments de menjar ràpid com ara hamburgueseries, pizzeries i els nous japonesos.

La restauració és una de les activitats econòmiques que més ha crescut en els últims anys a Barcelona, el reconeixement internacional de cuiners com Ferran Adrià, Sergi Arola, Carme Ruscalleda, entre d’altres, ha col·laborat també en la seva projecció com a ciutat referent dins l’àmbit culinari.

En aquest sentit, l’ Associació d’Apartaments Turístics  de Barcelona (APARTUR) ha detectat un augment en el percentatge de turistes que vénen a la ciutat atrets per l’oferta gastronòmica. Un sector que mica en mica guanya terreny i que es complementa amb altres tipus de turisme com l’artístic o l’arquitectònic que ofereix Barcelona i Catalunya. Amb el temps, la gastronomia s’ha anat consolidant com un dels factors més valorats pel turista a l’hora d’escollir Barcelona com a destinació de vacances. El fet que s’experimenti tal creixement en el turisme gastronòmic ve reforçat pel valor que s’ha atribuït, tant des de dins com des de fora, a la cuina que s’està fent a Catalunya (la tradicional i la innovadora) i a la qualitat de la dieta mediterrània.

Un exemple n’és la celebració de l’Any de l’Alimentació, la Cuina i la Gastronomia, una campanya farcida d’activitats que es va dur a terme fa un any i que va contribuir a l’apogeu d’aquest fenomen turístic.

També esdeveniments de la talla de la fira de l’Alimentària, la més gran i de més repercussió del sector, o les estrelles que atorga la Guia Michelin, la guia més important del món en gastronomia prestigien i potencien el turisme culinari de catalunya, per això Nyam vol apostar per aquest gran sector, la gastronomia, que tot i la crisis, encara segueix endavant.

Gràcies per visitar el nostre blog.
Att, equip Nyam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>